Ikuisen elämän valtakirja

Ilmaiseksi maailmassa?

 

Suorituksista jaetaan palkintoja. Kun teet jonkin asian hyvin ja tekemisesi arvioidaan muita paremmaksi, olet voittaja.

Voiko voittaa ilman suorituksia?

Maailman mittapuun mukaan tämä on kai mahdotonta.

Sen sijaan elämämme kannalta voi olla mahdollista ansaita kaikkein suurin palkinto ilman suorituksia. Voimme nimittäin ansaita iankaikkisen elämän Jumalan luona ilman suorituksia, koska meidän edestä on jo käyty voittokamppailu etukäteen!

Meille on jäänyt vain lunastaminen, eli ottaa vastaan toisen meille ansaitsema voittopalkinto, ikuinen elämä Jumalan luona.

Mitalin toinen puoli tulee alla olevassa oppaassa myös ilmi, sillä ellei valmiiksi taisteltu lunastus puolestamme ole sovelias vastaanottaa, seuraukset on ennakkoon ilmoitettu ja ne ovat vakavia.

 

Tässä opas:

Jos sinä siis tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, niin sinä pelastut, sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan. Sanoohan Raamattu: "Ei yksikään, joka uskoo häneen, joudu häpeään." Ei tässä ole eroa juutalaisen eikä kreikkalaisen välillä, sillä yksi ja sama on kaikkien Herra. Hän on rikas antaja kaikille, jotka huutavat häntä avuksi. Sillä jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu.(Roomalaiskirje 8:9-13)

Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainutsyntyisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. Ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa vaan sitä varten, että maailma pelastuisi hänen kauttaan. Sitä, joka uskoo häneen, ei tuomita. Mutta se, joka ei usko, on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainutsyntyisen Pojan nimeen. Ja tämä on tuomio: valo on tullut maailmaan, mutta ihmiset rakastivat pimeyttä enemmän kuin valoa, sillä heidän tekonsa olivat pahoja. Sillä jokainen, joka tekee pahaa, vihaa valoa eikä tule valoon, etteivät hänen tekonsa paljastuisi. Mutta se, joka noudattaa totuutta, tulee valoon, jotta kävisi ilmi, että hänen tekonsa ovat Jumalassa tehdyt." (Johanneksen evankeliumi 3:16-21)